lör 08 maj | The Nut House

"MINNEN" av Tove Axelsson i Galleriet

2021 öppnar vi galleri med Tova Axelssons utställning "Minnen". Vernissage 8 maj 12.00-16.00 Välkommen
Tickets Are Not on Sale
"MINNEN" av Tove Axelsson i Galleriet

Time & Location

08 maj 10:00 – 23 maj 16:00
The Nut House, Almungevägen, 194 92 Upplands Väsby, Sweden

About the Event

Verken som jag kommer visa på The Nut house är tagna ur serien Som jag ser det. Målningar/ teckningar, som jag arbetat med de senaste fyra åren.  De är en slags minnen, övermålade på gamla ofärdiga bilder, dukar och pannåer, skärmväggar,  papper och bord. Det är abstrakt måleri i blandteknik, akrylmåleri, spray och pennor. Jag har  arbetat intuitivt och i många lager.  

Oftast är det med naturen som utgångspunkt men det kan även ha sitt ursprung ur minnen från  färger i en inredning, arkitektur och stadsmiljöer. Det finns egentligen ingen uttalad undersökning  och inget tydligt koncept utan det är kompositioner av samlade intryck. Bilderna kan härledas till  natur, minnen från min tid vid havet som vikarierande fyrvaktmästare på Nidingen, intryck jag fått  under en promenad, människor jag mött eller ett minne från något jag läst eller lyssnat på. 

Jag försöker gestalta mina intryck, för att se vad jag såg. Mina bilder är abstrakta, de föreställer  ingenting eller allting av det jag sett. Kompositioner av intryck, fragment, detaljer och större  perspektiv.. Det lilla eller det stora. Det opåtagliga. Färgerna och formerna är verktyg snarare än  gestaltningar. Dukens form är ett hinder, en inramning, en utmanande begränsning för ett  fortsättande som ofta sprider sig vidare ut på väggar, golv och möbler… 

Tove Axelsson(född 1966 i Stockholm) är bosatt och verksam i Dalsland. Hon är utbildad med MFA i fri konst, på Konsthögskolan, Umeå Universitet 1992-97. 2004  Vidareutbildade hon sig till trädgårdsmästare och arbetar sedan dess, parallellt med konsten, i  eget företag med trädgårdsdesign. Tove har haft ett flertal separat- och grupputställningar på  konsthallar och museer, bland annat på Röhsska museet i Göteborg, Designmuseet i Köpenhamn,  Svensk Form i Stockholm, galleri Agata, Stockholm Art Fair, Galleri Andrén Schiptjenko,  Bohusläns museum och konsthallarna i Tyresö, Tomelilla och Mora. Tove har tilldelats stipendium från Helge Ax:son Johnsons stiftelse och Estrid Ericsons fond. Hon  har drivit workshops och utfört konstnärliga utsmyckningar.

www.toveaxelsson.se 

Share This Event