top of page

lör 29 apr.

|

The Nut House

FORMBART

Född och uppvuxen i Väsby. Nu kommer 'Gabbi' med sin oerhört uppskattade keramik till galleriet. Gjuter, kavlat, drejat och skulpterat i stengods. Välkommen Gabbi.

Tickets are not on sale
See other events
 FORMBART
 FORMBART

Tid och plats

29 apr. 2023 10:00 – 14 maj 2023 16:00

The Nut House, Almungevägen, 194 92 Upplands Väsby, Sweden

Om evenemanget

FORMBART

Mitt namn är Gabriella. Jag är uppväxt i Upplands-Väsby. Att arbeta med lera har varit min hobby i många år men även varit en del av mitt arbete.

För 20 år sedan var jag med och startade en keramikverkstad  inom daglig verksamhet där jag fortfarande är verksam. Jag gjuter, kavlar, skulpterar och drejar i stengods.

Jag arbetar med raka enkla former, gärna samma grundform som jag kan spinna vidare på. Mina vaser har en form som jag har gjutit, för att sedan lägga till olika uttryck så att de skiljer sig åt, men ändå hör ihop. Det samma gäller mina muggar som också blivit ljuslyktor. Favoritfärgerna är vitt, svart, turkos, gult och orange.

I början av 2020-talet gjorde jag fördjupande studier i keramik på folkhögskola vilket var mycket lärorikt och gav mersmak.

Nu känner jag att det är dags att visa lite av mina nya sidor i keramiken. Ni som har följt mig kommer känna igen det jag skapar.

Vart välkomma till min utställning Formbart med vernissage den 29 april 12.00-16.00

Dela detta evenemang

bottom of page