top of page

ons 05 juli

|

The Nut House

Blomster & Bakverk

Tickets are not on sale
See other events
Blomster & Bakverk
Blomster & Bakverk

Tid och plats

05 juli 2023 19:00 – 16 juli 2023 16:00

The Nut House, Almungevägen, 194 92 Upplands Väsby, Sweden

Om evenemanget

Annelie Andersson

Fotograf & receptkreatör, kokboksförfattare,  stylist & skribent på Blomster & Bakverk

”Jag vill gärna att ögat får sitt innan smakerna tar vid. Jag vill förmedla min passion för både blomster, bakverk och fotografi.”

Jag tar er gärna med genom årstiderna och bjuder in till min värld av blomster och bakverk, där jag skapar ätbara stilleben tillsammans med kameran i min trädgård.

Driver bloggen blomsterochbakverk.se och är frilansande fotograf och receptkreatör med stor förkärlek till bakning, blomster och det vackra i vardagen.

Stolt författare till två böcker där jag står för både text, recept, styling och fotografi. Min första bok Blomster & bakverk (2020) har vunnit pris i både Årets svenska måltidslitteratur (vinnare matbröd) och Gourmand Awards samt nominerats till Svenska designpriset och Publishingpriset. Min andra bok Baka & ta tillvara gavs ut våren 2022 och nominerades även den till Publishingpriset.

2022 Antagen till Konst i Roslagen och medverkar i oktober för första gången. Gästar i augusti för fjärde gången på ett år köket hos TV4 Nyhetsmorgon. Fotoutställning i en av matsalarna hos Fanny Udde i Sickla.

Nordiska Trädgårdar, egen monter och scensamtal varje dag.

2021 Medverkar vid två tillfällen i Trädgårdsmorgon (produktion Trädgårdsmässan)

2020 Uppdrag från Unicef Sverige att skapa motiv till årets morsdagskort (även 2019).

Blir egenföretagare på heltid.

2019 Fotoutställning tillsammans med flera fotografer i Falköping. Publiceras i amerikanska Origin Magazine med intervju, foton och recept i årets både första och sista nummer.

Skapar min första bild till tidningsomslag på uppdrag av magasinet Rum Ute.

Hemsida: blomsterochbakverk.se  Instagram: @anneliesblomsterochbakverk.se

Facebook: @blomsterochbakverk

E-post annelie@blomsterochbakverk.se 

Recension av Blomster & bakverk

”På varje uppslag presenteras det aktuella bakverket i bild med i det närmaste poetiska och estetiskt fulländade komponerade foton, tagna av författaren själv. Inlagans obestrukna papper och det kraftigt textilliknande omslaget – tillsammans med den stiliga, strukturerade och konstnärliga formgivningen av Anders Timrén – skapar en vacker upplevelse som både är andlöst vacker att bläddra i, och som verkligen inspirerar till bakning.”

Utdrag från recension av lektör Kristina Rydälv Kåreby. Publicerat i BTJ-häftet nr 21, 2020. HELHETSBETYG 4 (AV 5).

Blomster & bakverk (Bladh by Bladh 2020)  Vinnare Årets Svenska Måltidslitteratur 2020 (kategori matbröd) Vinnare Gourmand Awards Sverige 2020  Nominerad till Svenska Designpriset 2021  Nominerad till Publishingpriset 2021

Recension av Baka & ta tillvara

”Baka & ta tillvara är en elegant volym i stort format som ger plats åt mängder av vackra fotografier och vettiga, nyskapande recept. Det lönar sig, även för en van bagare, att ta del av hennes kloka baktankar och glöm inte heller lathunden för vikt och volym i slutet. I de väl utprövade och genomtänkta recepten anges ingredienserna både i vikt och volym. Blommor finns alltid med, mest som vacker dekoration. Andra recept som vittnar om uppfinningsrikedom är rödbetskaka med choklad och chili, palsternackskaka med apelsin och söt frosting, durrabröd med morot och pomerans, hösttårta med havtornsmousse, apelsin och vit choklad.”

Utdrag från recension av lektör Birgitta Önnerfält. Publicerat i BTJ-häftet  nr 11, 2022. HELHETSBETYG 4 (AV 5).

Baka & ta tillvara (Bladh by Bladh 2022)   Nominerad till Publishingpriset 2022 

Dela detta evenemang

bottom of page