På Gång

jörgen hammar

KÄLLAREN NUT HUS KONST

presenterar

Jörgen Hammar

15 augusti – 20 september

"Träskulptur"

Jörgen Hammar

 

Hela Jörgen Hammars konstnärskap genomstrålas av värme, humor och medkänsla med den utsatta människan. Han är en djupt uppriktig, oförställd konstnär. 

Jörgen Hammar utrycker sig i färgstarka uttrycksfulla målningar med bibliska motiv, mörka grafiska blad och fräcka, grova och ömsinta skulpturer, sammansatta som de är av slitna förbrukade ting. Jörgen illustrerar Jack London, Bibeln, Odyssén och Kalevala. Det är som en flod, nästan ofattbart.

Vi rör oss på myternas plan där vi möter starka känslor, ödesmättade händelser och stora gestalter. Det handlar om Människor och Livet. Det är både värmande och uppfodrande!

noaks ark

KÄLLAREN NUT HOUSE KONST

26 september - 25 oktober       

"Noaks ark"

Vi sitter alla i samma båt! Vi lever på jorden och den är vår att dela och ta vara på. Jorden och klimatet är vår gemensamma förutsättning och där måste vi hjälpas åt, agera, aktivera.

 

Vi är alla olika och behöver vara det för att få vår farkost att bli rik på tankar, kultur och olika sätt att leva. 

Vi fyller Källaren med djur! Djuren får vara sig själva eller stå som uttolkare för oss människor.

Vi är alla skapta på olika vis. Olika arter, storlekar, rovdjur eller gräsätare. Stora, små, fula, söta, arga eller snälla. Däggdjur, fiskar, fåglar eller insekter. Kanske till och med en och annan människa.

 

Välkommen till vår utställning ”Noaks ark” där Källaren får bli vår farkost! 

 

Här träffar ni olika djur och väsen som alla har anslutit sig till tanken på att vi har olika egenheter, styrkor och svagheter men alla har insett att –

vi sitter alla i samma båt.

STÄMBANDET

Möt Stämbandet söndag den 27:e september. 13:00 Lunch spelning i växthuset. 

’Vi spelar gammal folkmusik och visor från i huvudsak Sverige. Våra instrument är nyckelharpor, fiol, dragspel, gitarr, bas och cajon.’


För bords bokning ring 08-644 72 03. 

 

1 / 1

Please reload

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White TripAdvisor Icon
  • White Google+ Icon