Konst i galleriet

 

KONST PÅ THE NUT HOUSE

Säsongen 2019 kommer bli mycket speciell.

Vi är mycket stolta över att presentera även detta års utställare som kommer förgylla er vistelse hos oss och mitt jobb som gallerist!

Vi har detta år varvat konstnärer från närområdet och hela vägen från USA!

I galleriet 2019 kommer (trumvirvel)

Malin Östlund från Skellefteå. En favorit i repris! Hon slog försäljningsrekord förra året och 2019 kommer hon starkare än någonsin tillbaka! Hon kommer dessutom ställa ut i vår utomhusutställning, Skulpturbacken 

 

Frank Forsman, Västerås
En makalöst duktig målare som på ett spännande sätt tar det gestaltande abstrakta måleriet med teknisk skicklighet till härliga formationer och dimensioner.

 

Cecilia Cissi Lundqvist, Vallentuna som målar abstrakta och färgstarka känsloflöden som förtrollar ett rum med ny energi att både hämta kraft och vila i!

- Jan Padover, USA 
Konstnär som under årtionden dessutom illustrerat en mängd spelkort! Originalen till dessa spelkort med olika teman kommer att visas hos oss! Galet bra, detaljrikt och motiv som triggar igång alla känslor. Från trädgårdsfoton till klassiker.

 

Tina Jarnling, Upplands Väsby
Fotokonstnär som intog konstscenen 2018 med stormsteg! Tanken var att det skulle fortsätta vara en hobby. Så kom pensionsdagen och tid till att ta hennes konst till nya nivåer. Och jag lovar....raketfart! Härliga up close photos. Närbilder av vardagsting som blir abstrakt konst.

 

- Vidura Dushmantha, Göteborg
Abstrakt gestaltande med färger som vibrerar ända in i själen. Subtila gestaltningar av miljö och människor. 
Underbara objekt och lämnar rymd till mycket känslor och tankar.

KONST PÅ THE NUT HOUSE 2018

BO MOSSBERG

Illustratör, konstnär och jazzmusiker.

Bo Mossberg , född 1935 i Norrköping men bor sedan många år tillbaka i Upplands Väsby, är en stor folkbildare och har en omfattande produktion av framför allt akvareller med botaniska motiv samt landskap. Han är välkänd inte minst som illustratör av ett stort antal böcker om växter, svampar och orkidéer. Böckerna har givits ut i mycket stora upplagor. 2012 kom boken, Humlor i Sverige, som också blev utnämnd till en av 2012 års vackraste böcker av Svensk Bokkonst.

Bo har ställt ut ett stort antal gånger och fått flera prestigefyllda utmärkelser. Bl a The Jill Smythies Award, Linnean Society of London år 2000 och Artdatabankens Naturvårdspris år 2003.

KARIN HOLMSTRÖM

"Glädjen och drivet att skapa har funnits sedan barnsben, att berätta i bilder. En familjesorg 2009 fick mig ta tag i den slumrande barndomsdrömmen. Livet är skört, jag valde följa hjärtats längtan. Idag är jag heltidskonstnär och arbetar med gallerier i Sverige och utomlands. I vår syns min konst i London, Hong Kong och konstrundan Österlen.

Mitt uttryck är figurativt med abstrakta inslag. Ett verk tar sin tid, lager på¥ lager innan redo andas själv. Motiven skiftar, starka kvinnogestalter, hotade djur och stadsmotiv. Du känner igen målningarna genom rörelsen, färgvalen och önskan att förmedla känsla" - Karin Holmström

PERSEFONI NESTORUDI är konstnären som lever i flera världar. Hon har alltid intresserat sig för människors kroppsspråk och förundrats över hur mycket en kropp kan tala genom sin hållning och energi. Främst har hon speglat sig i starka kvinnor som även blivit en enorm inspirationskälla till hennes måleri. Hennes kärlek till kläder och material förde henne mot modelljobben och idag betraktar hon styrka och svagheter i hållningar och bejakar hur en bild kan kännas olika för betraktarna. Hon iakttar, poserar och projicerar ut på duken, då i sin egen version. Abstrakt, gestaltande och ofta grafiskt. Tekniskt begåvat, förmedlar hon just den där sekunden som gav uttryck för känslan.

Persefoni är utbildad byggnadsingenjör och drömmer om att bli arkitekt men idag tar konsten och modelljobben över. Var sak har sin tid. Just nu lockar konsten och bilden mer än planritningar och byggen.

Hon har tidigare ställt ut på b la Foko, Edsviken mm.

MALIN ÖSTLUND Skellefteå, Västerbotten.

Malin har haft kreativiteten och närheten till naturen med sig under hela sin uppväxt. Hon har alltid använt sitt skapande som ett andrum med plats för eftertanke och rekreation.

Hon målar främst tavlor i akryl med mycket färg, men har även under perioder skapat skulpturer i både keramik och betong.

Hennes målningar beskrivs oftast som glädjefulla, och finstämda. Motiven är ofta kvinnoporträtt i olika miljöer, vilka kan tolkas som en typ av självporträtt med en önskan om en vackrare och mer harmonisk värld.
Inspirationen till att skapa finner hon ofta i växtriket, oväntade ögonblicksbilder, i färgkombinationer som tilltalar och av människans inre styrka och kraft.

 

Sedan sin första soloutställning 2010 har Malin deltagit i flera jurybedömda, samlings och separata utställningar, både i Sverige och internationellt. Idag jobbar hon heltid i sin ateljé i centrala Skellefteå.

DAVID WADSWORTH

David är en skulptör som arbetar med figurativ konst i både lera och brons. Han fångar ett ögonblick i sina skulpturer. Det kan vara i form av en fysisk rörelse, där en figur precis är i färd med att gå från ett balanserat tillstånd till en mer prekär, eller känslomässig rörelse, då kroppsspråket avslöjar någonting som annars skulle kunna döljas med ord.

David säger: "Det kanske låter dumt, men jag vill inte göra en skulptur som ser ut som den står stilla. Jag har studerat konst i Stockholm och i San Miguel de Allende, Mexiko och nu skapar jag konst i min, kanske världens minsta, studio i Stockholm."

LAILA ORNING Abstrakt och figurativ i sitt bildspråk men arbetar främst med att fånga känslor i sitt bildspråk. Tjocka lager skrapas isär till ingenting alls och det är stora både stormiga och lugna drag i hennes alster. Stort är ibland en underdrift. Hon älskar att arbeta med hela kroppen i ett drag vilket gör hennes dukar stora. Hon är utbildad Art Therapeust och går mer än gärna in på djuplodade dialoger om konst likväl som hon lämnar öppet till betraktaren att se precis vad de önskar. " Det finns inget rätt eller fel i konst. Konst startar känslor. Possitiva eller negativa beror på både sändare och mottagare. Jag arbetar dagligen med bild och rörelse som ämne i dialog och jag slutar aldrig förundras över hur mycket konst både väcker och läker. Både hos utförare och betraktare."

I detta samarbete har tavlorna målats utifrån känslan skulpturen givit henne. David har valt ut några av sina skulpturer som modell och Laila målar det som väcks inom henne.

JENNY GRANT skapar sin energifyllda konst i en spännande process där bilderna växer fram medan hon målar. Hon arbetar med mixed media; akrylfärg, vax, papper, tyg, bläck, oljekritor, kol mm. Med lager på lager skapar hon ett stort djup och mycket detaljer. Hennes konst skapar ofta känslor av lugn även fast de är färgstarka och fulla av energi. Jenny älskar det stora formatet och hennes motiv och inspiration kommer inifrån där hon låter känslorna styra valen. När Jenny skapar är det som i en dialog mellan tavlan och hennes inre röst och ofta resulterar denna dialog i ett budskap eller en insikt. Jenny delar sedan denna insikt med betraktaren utan låter betraktaren själv föra denna dialog för att i sina egna känslor och tolkningar hitta egna budskap.

Jennys konst finns representerad på många platser i världen och hon har haft utställningar både på norra och södra halvklotet. Jenny målar gärna på beställning. Hon målar live vid olika events och Älskar att måla stora väggmålningar direkt på plats.

 

TOBIAS EKLUND Med rena färger i kombinationer arbetar han med ett bildspråk som är gestaltande i abstrakta formationer och mönster. Tobias berättar hela historier i sina tavlor och betraktaren kan hitta något nytt i evigheter. Ju längre du betraktar den ju fler lager visar sig. Penseldrag varvas med skrapande. Det naiva möter det historiska och flera tror att Tobias är en av dom konstnärer, våra barnbarn kommer att läsa om i konsthistorien. "Jag är till största delen självlärd även om jag gått ett år på Konstskolan Basis i Stockholm .  

Som gammal musiker och teaterarbetare så gillar jag stora gester, hög volym och starka färger ."

 

Med titlar som "Först kallas det kärlek, sen kallas det blues" så målar han metaforiskt in känslor, upplevelser, konkreta objekt och en hel del samhällssatir i sina tavlor.

LEIF AHRLE  är en spännande konstnär med många strängar på¥ sin lyra. Han är glaskonstnär, men även skådespelare från Dramaten, SVT och Stockholms Stadsteater.
Produktionen "Varuhuset" gjorde honom välkänd för den stora publiken.

Genom åren har han haft utställningar i Sverige, USA, Spanien, Frankrike, Finland, Belgien samt Hong Kong. I samarbete med Reijmyre glasbruk och Sveriges främsta mästare i glasblåsning, Mikael Erlandsson, Glashytta Ulven, växer den unika glaskonsten fram. Leif Ahrle finns representerad hos ett stort antal företag och konstföreningar.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White TripAdvisor Icon
  • White Google+ Icon