lör 21 aug. | The Nut House

When The Blackbird Sings

When The Blackbird Sings

Time & Location

21 aug. 10:00 – 12 sep. 16:00
The Nut House, Almungevägen, 194 92 Upplands Väsby, Sweden

About the Event

När When The Blackbird Sings visades på Arusha Gallery den 1t Mars 2018 så var det inte bara en samling av bilder som gav konstnären Jannica honey tröst efter två fruktlösa IVFs på Sophiahemmet i Stockholm utan fotografierna startade också en slags frigörelse för många kvinnor (och män) eftersom hennes fokus var främst åldrandet och närheten till naturen. Bilderna visar inte bara kroppar i skymningen, vilandes i mossa utan också gestalter i alla storlekar och åldrar.    "Jag ville inte skapa en drömvärld med fagra damer och magiska skogar, det här var faktiskt på riktigt. En kvarglömd hårsnodd, strumpmärken på min mors ankel och andra små tecken som vittnar om tiden och rummet.  Skymningen som ett bestående inslag i en för evigt skiftande natur.  Det här var min respons på en jord i förändring, den yttre stora världen och min egen värld. Politiker som verkade vara höga på testosteron under tiden som jag tog den andra, mitt mål var att skapa liv.

Under 2018 till 2019  så har jag fotograferat ytterligare 60+  kvinnor runt omkring i Sverige och the UK. Jag har kämpat med social medier som verkar tycka att rynkiga, tjocka, gamla och håriga kroppar är det farligaste som finns. Den vilda kvinnan som det yttersta hotet… full av liv, lust, blod och åldrande.

Facebook tog bort en bild på min vän's mage full med bristningar och det var först då jag förstod hur livsviktigt det är att få vara representerad, oavsett storlek och ålder"

Share This Event