sön 22 aug. | The Nut House

When The Blackbird Sings

"Jag ville inte skapa en drömvärld med fagra damer och magiska skogar, de här bilderna är faktiskt helt äkta. En kvarglömd hårsnodd, strumpmärken på min mors ankel och andra små tecken som vittnar om tiden och rummet. Skymningen som ett bestående inslag i en för evigt skiftande natur........
Registration is Closed
When The Blackbird Sings

Time & Location

22 aug. 13:00 – 13 sep. 16:00
The Nut House, Almungevägen, 194 92 Upplands Väsby, Sweden

About the Event

När When The Blackbird Sings visades på Arusha Gallery Mars 2018 så var det inte bara samlingen av bilder som gav konstnären Jannica Honey lindring efter två ofruktbara IVFs på Sophiahemmet i Stockholm, utan fotografierna initierade också en slags befrielse för fler kvinnor (och män) eftersom Jannicas blickfång var främst åldrandet och närheten till naturen.

"Jag visste att min längtan efter att skapa liv inte kunde hejdas. Jag bestämde mig för att vidta samma stomme som för befruktning. Två gånger i månaden, ny och fullmåne. Tidpunkterna fick bli en metafor för ägglossning och menstruation. dessa studer som under år hade blivit som en berg och dalbana mellan hopp och vanmakt"

Fotografierna visar kroppar i skymningen, vilandes i mossa och ger oss porträtterade människor i alla storlekar, åldrar och dess kropps historia.

"Jag ville inte skapa en drömvärld med fagra damer och magiska skogar, de här bilderna är faktiskt helt äkta. En kvarglömd hårsnodd, strumpmärken på min mors ankel och andra små tecken som vittnar om tiden och rummet. Skymningen som ett bestående inslag i en för evigt skiftande natur. Det var min reaktion på en jord i förändring, den yttre stora och min egen värld. Jag visste att det enda sättet att stärka mig själv var att styrka kvinnor runt omkring mig, jag sökte mig in i skogen.”

Jannica Honey har fortsatt att kliva in skymningen med kvinnor för att tillsammans förnimma denna korta stund med sitt blekblåa och magiska sken genom kameran. Detta ljus har en direkt koppling till ett naturligt mellanspel, en utandning,en tystnad och stillhet innan natten stiger in.

Utställningen uppstod ur björkars trädkronor, ur grön mossa och dunkla skogar allt i konstant närvaro med hela skogen.

Samtidigt som bilderna gav kvinnor kraft, provocerade  dessa drömlika fotografier sociala medier. Bilderna blev "Den vilda kvinnan som det yttersta hotet"  Hon var naken, hon var naturlig, åldrande och full av lust och  liv.

När Facebook raderade en bild förställande  en mage med bristningar med motivering att den var "violent and nude" så försod Jannica vidden av att dessa bilder måste få bli representerade.

“Vårt visuella flöde kommer ta död på oss om märken på kroppem skapade av livet själv bryter mot deras regler”

Söndagen den 22 Augusti 2021 bjuder The Nut House Galleri  på Prologen  When The Blackbird Sings.

På grund av Covid restriktioner så öppnar galleriet redan 13.00 och konstnärssamtalet startar 15.00. Boka biljett via hemsida

Registration is Closed

Share This Event